Marello

Over Marello

Marello is een ‘Digital Operations Platform’. Het helpt u via meerdere kanalen handel te drijven en tegelijkertijd backoffice-activiteiten zoals orderbeheer, inventarisbeheer, orderuitvoering enz. te centraliseren. Zo geniet u niet alleen van de voordelen van omnichannel verkoop, maar heeft u ook minder operationele risico's, lagere operationele kosten en een hogere omzet.Wat is Marello DOP?

Een ‘Digital Operations Platform’ (DOP), of digitaal operationeel platform, brengt datastromen van verschillende verkoopkanalen en software van derden zoals Warehouse Management Systems en 3Pl’s samen op één enkele plek. Het bundelt ze om cruciale backoffice-activiteiten in goede banen te leiden, zodat bedrijven hun verkoop, voorraadbeheer en orderuitvoering (over verschillende kanalen) makkelijk kunnen stroomlijnen.


Wat zijn digitale operaties?

Met ‘digital operations’ of digitale operaties wordt gedoeld op backofficeprocessen die plaatsvinden tijdens de verkoop van uw producten - van het toevoegen van een product aan uw verkoopkanalen tot het afleveren van de bestelling bij uw klant.

Digitale operaties omvatten:

  • Orderbeheer
  • Inventarisbeheer
  • Orderuitvoering
  • Productbeheer
  • Klantenbeheer

Haal het meeste uit de combinatie van meerdere kanalen of omnichanel

In de afgelopen jaren hebben veel nieuwe verkoopkanalen aan populariteit gewonnen (webwinkels, marktplaatsen, social shopping, apps). Hierdoor zijn de verwachtingen en de eisen van de klant snel veranderd, en is de verkoop van producten via meerdere kanalen van cruciaal belang geworden voor heel wat bedrijven. Dit heeft hen ertoe aangezet om hun bedrijfsprocessen te herbekijken, met als gevolg dat veel bedrijven nieuwe multikanaalstrategieën hebben geïmplementeerd om aan de eisen van de klant te voldoen.

Tal van zaakvoerders zitten hierdoor echter opgezadeld met technische schulden van oude systemen die de moderne digitale processen niet ondersteunen. Dit belet hen om hun klanten de ervaring te bieden die zij verwachten. Een DOP lost dit op door de activiteiten op alle kanalen te stroomlijnen en onder meer webwinkels, marktplaatsen, POS, WMS, 3PL's en meer op één platform samen te brengen.

Al uw digitale operaties op één enkel platform

Van oudsher hebben veel bedrijven oplossingen bedacht om aan de veranderende operationele eisen te voldoen, zoals Enterprise Resource Planning-software (ERP), Order Management Software (OMS), Customer Relationship Management-oplossingen (CRM) en Warehouse Management Software (WMS).Digitale operaties zonder een DOP / Digitale operaties met een DOP

Om bij te blijven, werden er dan koppelingen gecreëerd tussen bestaande systemen. Dit heeft geleid tot situaties waarin gebruikers door de bomen het bos niet meer zien en waarin de oplossingen het vermogen missen om ten volle met elkaar te communiceren, met omslachtige datasilo's tot gevolg.

  • Dit bleek een uitermate inefficiënte manier van werken. Gegevens worden immers (handmatig) overgedragen en doorgestuurd tussen meerdere oplossingen, waardoor het risico op fouten toeneemt.
  • Het laat geen ruimte voor flexibiliteit en maakt alles onnodig complex.
  • En het belangrijkste is dat het bedrijven verhindert om een geweldige klantervaring te bieden.


Efficiëntie, lagere kosten en flexibiliteit met een DOP

DOP’s zijn innovatieve toepassingen die zich gemakkelijk aanpassen aan de moderne bedrijfsbehoeften. Ze bieden een flexibele en schaalbare omgeving om uw activiteiten te stroomlijnen, zodat u kunt focussen op een geweldige klantervaring.Als officiële Marello Unified Commerce-oplossingspartner staat OAKLAB klaar om te zorgen voor een naadloze technische implementatie en integratie met uw bestaande systemen en om u te helpen en te ondersteunen bij alle zakelijke en technische vragen.